Реклама

Величезні діри в магнітосфері пропускають сонячний вітер

( 3 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Friday, 16 January 2009

magnitosphereЗахисна магнітосфера Землі має дві великі дірки, що пропускають руйнівні сонячні вітри, повідомляють вчені. Розуміння як формуються ці дірки дозволить краще передбачати електричні шторми, що викликають перебої в роботі електромереж, та полярні сяйва, чия активність поступово зростатиме аж до 2012 року, коли кількість плям на Сонці досягне свого максимуму.

 

Передача даних повітрям зі швидкістю 15 Гбіт за секунду стала реальною

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 16 January 2009

15gigabitРозроблено нову систему бездротового зв'язку, за допомогою якої передавати дані можна екстремально швидко. Передача фільму в DVD-Якості за допомогою нової технології займе всього декілька секунд. За словами розробників, створена ними технологія працює на надвисокій частоті в 60 ГГц і є бездротовим аналогом високошвидкісного кабельного порту HDMI, за допомогою якого передаються відеодані в HD-якості.

 

Компактні ядерні реактори майбутнього Hyperion

( 3 Голосів, Всередньому: 4.33 із 5 )
Thursday, 15 January 2009

hyperionГлобальне потепління. Залежність від імпортованого палива. Інфраструктура, вразлива для природних і антропогенних катастроф. Непридатна для пиття вода, бідність, хвороби, суспільні хвилювання... Ці та ще більш серйозні проблеми можна вирішити лише знайшовши найбільш ефективне й безпечне вирішення проблеми енергетичної кризи, що все посилюється.

 

Секрет левітації розкрито

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Thursday, 15 January 2009

CasimirАмериканським вченим вперше вдалося одержати в лабораторії "зворотний" (відштовхуючий) ефект Казимира. Про це повідомляється в прес-релізі, опублікованому на сайті Гарвардського університету, співробітники якого брали участь в експерименті. Робота вчених опублікована в журналі Nature.

 

Феромагнітні рідини

( 3 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Thursday, 15 January 2009

feromagnФеромагнітна рідина — рідина, що сильно поляризується в присутності магнітного поля. Феромагнітні рідини складаються з феромагнітних часток нанометрових розмірів, що перебувають у завислому стані в несучій рідині, в якості якої звичайно виступає органічний розчинник або вода.

 

Стародавній континент виявився фабрикою алмазів

( 2 Голосів, Всередньому: 3.00 із 5 )
Thursday, 15 January 2009

diamondВченим вдалося визначити механізм виникнення так званих "глибоких" алмазів, повідомляє New Scientist. Виявилося, що відповідальність за появу каменів несе древній материк Гондвана. Робота дослідників опублікована в журналі Geology.

 

Магнітне поле впливає на клімат Землі

( 5 Голосів, Всередньому: 4.20 із 5 )
Tuesday, 13 January 2009

zemlya_magnЗгідно досліджень Датських вчених, магнітне поле Землі в значній мірі впливає на клімат, а це може призвести до перегляду устояної думки про те, що основну відповідальність за глобальне потепління несуть парникові гази.

 
Сторінка 168 з 170