Реклама

Астрофізики змоделювали галактику у пробірці

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Monday, 16 February 2009
heliumНовий метод дослідження процесів створення космосу розробили вчені з університету Ланкастера. Використовуючи рідкий гелій та магнітні поля, вони змогли змоделювати розвиток галактики в перші періоди її існування. Розробка англійських астрофізиків може знадобитися іншим дослідникам і стати стандартним інструментом для наукових лабораторій.
 

Бурхливий розвиток флори та фауни почався 90 млн років тому

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Sunday, 15 February 2009
roslynyРозмаїтість рослинних видів зробило світ більш красивим. До такого висновку прийшли вчені університету Флориди, проаналізувавши ДНК 117 видів рослин, пише Елена Дузі в статті, опублікованій в газеті La Repubblica.
 

Тропічний грибок здатний виробляти біопаливо

( 1 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Saturday, 14 February 2009
hrybokУнікальний тропічний грибок, що виробляє вуглеводні, близькі за складом до дизельного палива, був виявлений мікробіологами в тропічних лісах Патагонії.
 

Літаючі тарілки незабаром стануть реальністю

( 4 Голосів, Всередньому: 4.75 із 5 )
Saturday, 14 February 2009
nloПрофесор Субрата Рой (Subrata Roy) із Університету Флориди представив проект круглого літаючого апарату, що формою дуже нагадує відомі всім зображення НЛО. Цей проект називається WEAV (wingless electromagnetic air vehicle).
 

Створено композитні матеріали, міцніші за алмаз

( 2 Голосів, Всередньому: 4.00 із 5 )
Friday, 13 February 2009

almazДотепер найміцнішою та найтвердішою хімічною сполукою на планеті вважався алмаз. Завдяки його унікальній кристалічній ґратці, що витримує гігантський тиск, алмази широко застосовують для виготовлення ріжучих предметів, у важкій промисловості та різанні міцних компонентів.

 

Лазерні принтери потенційно небезпечні для здоров'я

( 2 Голосів, Всередньому: 3.00 із 5 )
Friday, 13 February 2009

laserprinterНове дослідження Квінслендського технологічного університету відкриває походження та особливості  мікроскопічних частинок, що виділяються звичайними лазерними принтерами.

 

Плазмоніка - технологія надшвидкісної обчислювальної техніки

( 2 Голосів, Всередньому: 5.00 із 5 )
Friday, 13 February 2009

plazmonikaПлазмоніка – нова фізична технологія, що може стати заміною традиційним технологіям, що використовуються в сучасних комп'ютерах і іншій обчислювальній техніці. Логічні ланцюги, побудовані на основі плазмоніки, працюють набагато швидше, мають значно більшу інформаційну ємність, ніж традиційні електронні ланцюги й, що набагато важливіше, мають набагато менші габарити, ніж існуючі оптичні системи.

 
Сторінка 158 з 170